Vítejte na pohybradech! Fakultní nemocnice Olomouc zve zájemce o aktivní přístup k vlastnímu zdraví na dvoudenní program u jezera

20. 9. 2021

Zdravý životní styl - známé zaklínadlo, které často slýcháme ze všech stran a mnohdy se z něj stalo až nadužívané klišé. Ale co kdyby váš nový aktivní život nastartovali odborníci z Fakultní nemocnice Olomouc? Co kdyby profesionální zdravotníci vyšetřili váš aktuální stav, nabídli vám workshopy a přednášky nebo se vám individuálně věnovali při procvičování základních cviků pro zdravý pohyb? To vše zdarma během festivalu zdraví Pohybrady na oblíbeném olomouckém přírodním koupališti. Pro Pohybrady si přijďte na Poděbrady v pátek 24. září a v sobotu 25. září.

Fakultní nemocnice Olomouc se aktivnímu přístupu k vlastnímu zdraví a důrazu na prevenci věnuje dlouhodobě. „Ostatně i koronavirová epidemie nám ukázala, jak je důležité dávat dostatečnou pozornost své fyzické i duševní kondici a že co pro své tělo a psychiku sami uděláme, se nám může mnohonásobně vrátit při předcházení nemocem či následném rychlejším zotavování z nich,“ říká ředitel FN Olomouc prof. MUDr. Roman Havlík, Ph.D., který pro celý letošní rok připravuje s přizvanými odborníky také pořad Ambulance aktivního zdraví.

Na témata probíraná v této sérii debat akcentujících aktivní zdraví a zodpovědný přístup každého z nás k vlastní tělesné i duševní kondici naváže právě i dvoudenní festival Pohybrady. V pátek 24. září budou na březích Poděbrad od 14 do 19 hodin připraveni odborníci z Fakultní nemocnice Olomouc nabízet příchozím zájemcům zdarma základní vyšetření zdravotního stavu (měření cholesterolu, krevního tlaku, analýza složení těla apod.), konzultace v oblasti pohybu, výživy, otužování či duševní hygieny, přednášky a workshopy na téma aktivní zdraví, ale také ukázky nordic walking včetně zapůjčení holí nebo sportovní a zábavné prvky pro děti i dospělé. Sobota 25. září bude od 9 do 15 hodin patřit na stejném místě týmu fyzioterapeutů z Oddělení rehabilitace FN Olomouc, jenž vás naučí například správnému dýchání, protahování, posilovacím cvikům či cvikům zaměřeným na koordinaci. Kapacita sobotní akce je omezená, vzhledem k exkluzivitě nabízeného programu a jeho intenzitě během samotných cvičení je nutná rezervace předem na webu https://ambulanceaz.fnol.cz/pohybrady. Zde naleznete i podrobný program obou dní.

Tím ale aktivity Fakultní nemocnice Olomouc v tomto směru zdaleka nekončí. „Připravujeme další jednorázové i dlouhodobé programy v oblasti prevence a aktivního přístupu k vlastnímu zdraví. Pokud vás tato témata zajímají, sledujte naše webové stránky, kde budeme vše postupně odkrývat,“ láká vedoucí Odboru marketingu FN Olomouc Ing. Veronika Jeřábková.